Web tárhely beállítások

Egy helyen érheti a weblapjához kapcsolódó összes beállítást. Beállítahatja domain neveit, aldomainjait, adatbázis paramétereit, és ftp felhasználóit is, amivel feltöltheti honlapját.

Bejelentkezés után (https://www.sostarhely.hu:8080) kattintson a "Webhelyek" hivatkozásra.
Webhelyek kezelése

A megjelenő lista tartalmazza az Ön adott előfizetéséhez tartozó összes weboldalát. (Amennyiben több weboldal előfizetéssel rendelkezik, mindegyikhez külön bejelentkezési adatokat kap).
Amennyiben előfizetési csomagja lehetővé teszi, további weblapokat hozhat létre az előfizetett tárhely kapacitás erejéig. 

Új weboldal létrhozásához kattintson az "új webhely" gombra. (Megjegyzés: Ha az új domain nevet csak arra kívánja használni, hogy átirányítsa meglévő weblapjára, ne ezt a funkciót használja, hozzon létre inkább domain aliast /álnevet/!)

Új web domain rögzítése a tárhelyre
 • Az IP cím mezőben minden esetben a 10.10.10.11 címet kell szerepeltetni!
 • Az IPv6 cím mezőt kérjük hagyja üresen!
 • A Domain mezőben kérjük adja meg az új domain nevet www. és egyéb előtagok nélkül!
 • Tárhely korlát: Adja meg a weboldalhoz rendelt tárhely maximális méretét. Az összes tárhely mérete nem haladhatja meg az előfizetéshez rendelt maximális tárhely méretét. Ha nem áll rendelkezésre elegendő tárhely, csökkentheti egy másik weblap maximális méretét, vagy további tárhely bővítést kérhet ügyfélszolgálatunkon.
 • Forgalom korlát: Meghatározhatja hogy az új weboldal mekkora internetes adatforgalmat bonyolíthat. Az adatforgalom havi limitet jelent. Mivel az S.O.S. tárhelynél minden előfizetési csomag korlátlan adatforgalmat tartalmaz, a beálltása nem szükséges.
 • CGI: (biztonsági okokból csak abban az esetben, ha díjmentesen igényli) Ha bekapcsolja ezt a lehetőséget, a domain alatt létrejön egy cgi-bin alkönyvár (www.domainnev.hu/cgi-bin/) ahol különböző cgi scripteket (pl. vendégkönyv, dinamikus tartalmak) helyezhet el. 
 • SSI: (biztonsági okokból csak abban az esetben ha díjmentesen igényli) szerver oldali beágyazás lehetőségét kapcsolhatja be html oldalaiban. Ritkán használt technológia. Bővebben itt olvashat róla:  http://en.wikipedia.org/wiki/Server_Side_Includes
 • Perl: (biztonsági okokból csak abban az esetben ha díjmentesen igényli) Perl nyelvű CGI scriptek futtatását (.pl) teszi lehetővé
 • Saját hibaoldal: Amennyiben aktiválja ezt a lehetőséget, egyedi hibaüzeneteket hozhat létre az egyes weboldal kiszolgálási hibákhoz (pl. 404, 500), amelyeket a weboldal "errors" könyvtárába menthet el.
 • Automatikus aldomain: Beállíthatja, hogy milyen aldomainen legyen a weboldala elérhető.
  • Amennyiben a nincs lehetőséget választja, a weboldal kizárólag a domain névről érhető el (www. és egyéb előtagok nélkül: a http://uj-domain.hu elérhető, de a http://www.uj-domain.hu nem.) 
  • Ha a "www." lehetőséget választja, a weboldal mind www. előtag nélkül, mind www. előtaggal elérhető.
  • Ha  "*." lehetőséget választja, a weboldal bármilyen előtaggal elérhető. (nem ajánlott). Megfelelő DNS beállítások szükségesek!
 • SSL: Előzetes igénybejelentés után díjmentes lehetőséget biztosítunk arra, hogy úgynevezett SNI technológiával SSL titkosított weboldalakat üzemeltessen, így fokozott biztonsággal szolgálja ki ügyfeleit, vagy facebook promóciókat futtasson tárhelyéről. A "https" protokollt kapcsolhatja be ezzel a kapcsolóval. (A szükséges tanúsítványokat hozzáférési szintjétől függően vagy az SSL fülön telepítheti, vagy az ügyfélszolgálat telepíti Önnek. Az SSL tanúsítvány beszerzésének költsége Önt terheli. Díjmentesen regisztrálhat tanúsítványt az alábbi címen: http://www.startssl.com 
 • PHP: Beállíthatja, hogy a tárhely alkalmas legyen-e php scriptek futtatására. Az S.O.S. Tárhely minden egyes hosting csomagja lehetőséget biztosít PHP szkriptek futtatására, de igény szerint itt kikapcsolhatja.
 • PHP Version: Amennyiben előfizetése lehetővé teszi, lehetősége van kiválassza a tárhelyen futtatni kívánt PHP verziót.


Web tárhely átirányítása
Az "átirányítás" fülön lehetősége van a a domain név tartalmát egy másik weboldalra irányítani. Az átirányítás típusa mezőben megadhatja, milyen módon kívánja átirányítani a weblapot. (A jelölések megfelelnek az apache webszerver átirányítási paramétereinek, amelyről itt olvashat bővebben: http://httpd.apache.org/docs/current/rewrite/flags.html )
Az átirányítás útvonalban kell megadnia azt a címet, ahova a tárhelyen tárolt weblapot át szeretné irányítani.
Azt javasoljuk, hogy ha kizárólag azért vásárolt meg egy domain nevet, hogy egy meglévő oldalára irányítsa, akkor ne ezt a megoldást használja hanem hozzon létre domain álnevet (aliast). Ezzel a megoldással nem kell a tárhely kapacitásából áldoznia a domain névre. Ezt az átirányítási formát akkor javasoljuk, ha csak ideiglenesen kívánja átirányítani a honlapot úgy hogy a tartalmát megtartja a tárhelyen. Amennyiben a megfelelő átirányítási mód kiválasztásával problémái adódnak, ügyfélszolgálatunk készséggel áll rendelkezésére.

SEO Redirect: Keresőoptimalizálás szempontjából hasznos átirányításokat definiálhat itt, például beállíthatja, hogy a www. előtag nélküli domain névre érkező látogatók kerüljenek automatikusan átirányításra a www. aldomainre.

Web hosting SSL beállítások
Az SSL Beállítások fülön (előzetes igénybejelentés után) lehetősége van a titkosított kommunikációhoz szükséges kulcsokat létrehozni, kezelni.
Elöször egy SSL Kérést kell létrehoznia. Ehhez az űrlap felső mezőit kell kitöltenie, az SSL domain részig, majd az SSL akciót "Create Certificate"-re állítani. A mentés után ugyanezen a fülön kimásolható az SSL kérés, amely alapján a külső hatóság vagy cég a tanúsítványt elkészíti. A visszakapott tanúsítványt az SSL Certificate mezőbe kell másolni. Ha kap úgynevezett köztes tanúsítványt is (bundle) akkor azt az SSL csomag mezőben kell elhelyezni.

Lehetősége van arra is, teszt jelleggel aláírás nélküli (self signed) tanúsítványt hozzon létre. Ez a böngészők számára nem megfelelő, így csak tesztelésre javasolt a használata.

Web tárhely: statisztikák

A Statisztikák fülön lehetősége van napi egy alkalommal frissülő látogatottsági statisztikát kérni weboldalához. Tárhely szolgáltatásaink mind a webalizer, mind az awstats rendszerek használatát lehetővé teszik. A statisztikák megtekintése jelszóhoz között és a http://www.domainneve.hu/stats címen érhető el.

Web hosting tárhely biztosági mentése
Backup: Amennyiben előfizetési csomagja tartalmazza ezt a lehetőséget, beállíthatja, hogy a weboldaláról milyen gyakorisággal készüljön biztonsági mentés. Megtekintheti az igy elkészült biztonsági mentéseket, valamint letöltheti, illetve közvetlenül visszaállíthatja azokat. Fontos megjegyzés: a szervereinken tárolt adatokról, weboldalakról, E-mailekről minden nap biztonsági mentést készítünk, amelyeket 15 napra visszamenőleg fizikailag is eltérő helyen őrzünk. Ezeket a biztonsági mentéseket az ügyfél külön kérésére rendelkezésre bocsájtjuk. Készítésük független az itt beállítottaktól, Ön akkor is biztonságban tudhatja adatait, ha előfizetési módjából fakadóan nincs közvetlen hozzáférése a mentésekhez.

 

 • 0 A felhasználók hasznosnak találták ezt
Hasznosnak találta ezt a választ?

Kapcsolódó cikkek

Hogyan érhetem el az adminisztrációs felületet?

WEB-tárhelyéhez kapcsolódó adminisztrációs...

Milyen beállításokhoz férhet hozzá az adminisztrációs felületen?

A web hostinghoz kapcsolódó adminisztrációs...

Aldomainek létrehozása webtárhelyhez

Meglévő hosting szolgáltatásához az előfizetési csomagban...

Domain álnév (alias)

Több domain név alatt kívánja ugyanazt a tartalmat kiszolgálni...