MySQL adatbázis és felhasználó létrehozása

Ahhoz, hogy a tárhelyére feltelepíteni kívánt portálmotort üzembe helyezze, nagy valószínűséggel szüksége lesz egy MySQL adatbázisra.
Az adatbázisok kezeléséhez lépjen be web hosting adminisztrációs felületünkre (https://www.sostarhely.hu:8080) és válassza a 

webhelyek / Adatbázis

menüpontot.

Első lépésként létre kell hoznia egy felhasználónév / jelszó párost, amellyel majd csatlakozhat az adatbázis szerverhez.
Kattintson a 'Database users' lehetőségre!
Adatbázis felhasználó rendelése a tárhelyhez
Adja meg a felhasználónevet amelyet szeretne. A mentés során a felhasználónév kiegészítésre kerül az alábbiak szerint: c[ügyfélszáma]felhasznalonev.
A pontos generált felhasználónevet a mentés után ellenőrizheti.  A felhasználónévnek egyedinek kell lennie.
Adja meg a kvánt jelszót, a biztonság érdekében kétszer egymás után. a "Generate password" hivatkozásra kattintva erős, véletlenszerű jelszót hozhat létre.
Azt javasoljuk, hogy ne használjon adatbázis jelszónak olyan jelszót, amelyet gyakran, vagy más helyen is használ, mivel a legtöbb portálmotor konfigurációs állományaiba titkosítás nélkül kell majd beírnia azt. Ez azzal jár, hogy egy esetleges rosszindulatú behatoló, aki hozzáfér a fájlokhoz, kiolvashatja a jelszavát.
Ha minden adatot megadott, kattintson a mentés gombra.
Adatbázis felhasználók tárhelyén

A mentés után a listában ellenőrizheti a pontos felhasználónevet.
Megjegyzés: Amennyiben több adatbázisra van szüksége, akkor is elegendő egyetlen felhasználót létrehozni, majd minden egyes MySQL adatbázishoz hozzárendelheti ugyanazt a felhasználót.

Adatbázis létrehozáshoz kattintson az "adatbázis" lehetőségre.

Új MySQL adatbázis létrehozása
 • Site: Válassza ki, hogy melyik weboldalához kívánja az adatbázis hozzárendelni.
 • Típus: Válassza a MySQL lehetőséget
 • Adatbázis felhasználó: Válasszon ki egy, a fentiek szerint leírt felhasználót. A későbbiekben ezt a felhasználót (és jelszót) kell megadnia a telepítésre kerülő portálban (CMS-ben) is.
 • Read-only database user: Nem kötelező. Megadhat egy olyan adatbázis felhasználót is, ami csak olvashat az adatbázisban, írási, törlési és módosítási lehetősége nincs. CMS rendszer üzemeltetéshez nem kell megadni.
 • Adatbázis karakterkódolás: Válassza ki a kívánt karakterkódolást, amely a telepítésre kerülő rendszer számára szükséges. A legtöbb esetben az UTF-8 beállítást kell választania.
 • Távoli hozzáférés: Ezt az opciót kötelezően be kell kapcsolnia.
 • Távoli elérés IP címei: Kérjük itt a 10.10.10.11 címet adja meg!
A mentés után a listában megjelenik az adatbázis, majd körülbelül egy perc múlva használhatóvá válik.
Adatbázisok listája

A CMS rendszer telepítése során a fentiek szerint kell e megfelelő mezőket kitölteni, azaz:

 • adatbázis típusa: MySQL
 • adatbázis szerver: mysql.appfarm.hu (megjegyzés: nem localhost! szerver-admin felületről átköltöző ügyfelek továbbra is használhatják a mysql.server hostnevet).
 • adatbázis felhasználó: a felhasználónév mezőben szereplő érték
 • adatbázis jelszó: a felhasználónévhez tartozó titkos jelszó
 • adatbázis neve: az adatbázis neve oszlopban látható érték

Amennyiben közvetlen hozzáférésre van szüksége az adatbáziban tárolt adatokhoz, a https://www.sostarhely.hu/phpmyadmin oldalon talál phpMyAdmin elérhetőséget.

A MySQL adatbázisban tárolt adatokról naponta készítünk biztonsági mentést, amelyeket 15 napig tárolunk az éles adatoktól távol, fizikailag is más helyszínen. Amennyiben a mentett adatokról másolatra van szüksége, ügyfélszolgálatunkon kérhet másolatot, vagy adatvisszaállítást.

 • 1 A felhasználók hasznosnak találták ezt
Hasznosnak találta ezt a választ?